UX-designer

Kundfokuserad UX-designer till NetClean

Är du en driven och kundfokuserad UX-designer som vill vara en del av ett växande bolag som tar fram världsledande teknik för att skydda barn.

På NetClean kan vi erbjuda dig en omväxlande och utvecklande roll på ett välkomnande och framåtriktat bolag. Vi är Göteborgsbaserade men har ett starkt internationellt fokus och arbetar med att utveckla världsledande teknik för att stoppa sexuellt övergreppsmaterial på barn. Våra lösningar används för att skydda IT-miljöer i över 110 länder och vi arbetar med globala bolag, polismyndigheter och framstående intresseorganisationer – och med frågor som gör verklig skillnad i världen.

Just nu behöver vi förstärkning av en UX-designer till vårt utvecklingsteam – och det är där du kommer in!

Det här får du göra:

Du kommer att ha mycket stort inflytande över utformningen av produkterna du arbetar med och kommer att få användning för såväl lo-fi- som hi-fi-tekniker i ditt arbete. Tillsammans med de andra i utvecklingsteamet arbetar ni gemensamt för att hitta bra och effektiva lösningar, men du kommer att vara specialisten och en nyckelperson med öga för såväl grafiska detaljer som användbarhet.

Så här jobbar vi:

På NetClean arbetar vi efter eget ansvar och mycket ansvar delegeras ner till utvecklingsteamen. Teamet har stor möjlighet att påverka produkterna från ax till limpa och tar såväl stora som små designbeslut. Det innebär att du måste trivas i en roll där du tillsammans med resten av teamet får planera och genomföra en stor del av arbetet själva och det är viktigt att du kan avgöra när pixel-perfektion krävs likaväl som när det inte är nödvändigt. Vi är snabbfotade och arbetar agilt.

Vi söker dig som är duktig på:

  • Interaktionsdesign och visuell design.
  • Metoder för användbarhetstestning.
  • Att skapa interaktiva prototyper.
  • Att agera som användarens företrädare.
  • Att förstå olika tekniska plattformar och vad det innebär för designen.
  • Att uttrycka dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift.
  • Att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Vi tror att du kommer att trivas extra bra om du:

  • Är driven, självgående och tycker om att utvecklas.
  • Gärna tar initiativ till förbättringar och är prestigelös.
  • Har en stor portion humor att förgylla vardagen med.

Du kommer få stora möjligheter att utvecklas inom ditt yrke och mängder av värdefull erfarenhet. På NetClean finns både de fördelar som ett mindre bolag för med sig i form av flexibilitet, kreativitet och möjlighet att påverka, samtidigt som vi arbetar med globala bolag i stora internationella sammanhang.

Här hittar du en arbetsplats med duktiga kollegor, mycket energi och en vardag som präglas av samarbete, humor och stort engagemang. Vi vill vara bäst på det vi gör, vi vill skapa positiv förändring i världen och vi vill ha roligt medan vi gör det. Om detta är något som tilltalar dig så tror vi att du med största sannolikhet kommer att trivas hos oss!

Ansökan

Skicka din ansökan till career@netclean.com.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten, kontakta Mattias Shamlo, CTO NetClean, på career@netclean.com.

Om NetClean

NetClean är ett svenskt bolag som utvecklar världsledande teknik för att skydda företags och organisationers IT-miljöer mot sexuellt övergreppsmaterial på barn. Målet är att skapa en ljusare framtid för barn över hela världen. NetClean har legat i framkant inom området sedan 2003 genom att kombinera ledande teknik med kunskap om hur övergreppsmaterial på barn hanteras och sprids. Vi samarbetar med polis, intresseorganisationer, teknikföretag och forskningsinstitut och NetCleans teknik används idag i över 110 länder av både multinationella företag och organisationer inom offentlig sektor.

Genom att jobba på NetClean blir du en del av vår vision om att vår teknik ska vara en självklar del i kampen mot sexuellt övergreppsmaterial på barn och ett naturligt inslag för hållbara och etiska företag över hela världen.

Have questions? Contact career@safersociety.com for help.